Радиестезично търсене върху План

Обобщение

Радиестезично търсене върху План

Мнениеот Асоциация Луи Тюрен » 11 Яну 2015, 03:58

Чрез търсене върху план може да се откриват - подземни води, руди, минерали, минни галерии, кухини, зарити или загубени вещи, изчезнали личности и др. Търсенията могат да се правят от неограничено разстояние и място. Върху план може да се изучава всяка точка от терена и да се анализира всеки детайл от плана, който може да ни осведоми за действителното състояние на търсеното място. Но радиестезичното търсене върху план може да се осъществи само от опитен радиестезист, знаещ и можещ да си служи с него.
"Четене" върху план може да се прави само:
- когато плана/картата/ е в точен мащаб
- когато плана/чертеж/ има 3-те индукционни плана - върху плана има поставен РА излъчвател/радий и др./
Практически - пред нас стои план в мащаб. Той не излъчва ни хоризонтални, ни вертикални вълни. Махалато и багетата върху му не реагират. Върху плана вертикално поставяме Радий/Ондометър/ и над - вертикални плоски стени, подземни водни течения, минни залежи и др., с багетата/махалото/ и съответните чисти свидетели, бележим тяхното наличие.
Асоциация Луи Тюрен
 
Мнения: 121
Регистриран на: 07 Яну 2015, 16:26

Re: Радиестезично търсене върху План

Мнениеот bagetata » 13 Яну 2015, 20:34

Колеги от доста време практикувам радиестезия с Г образни багети.Опитвам и с махало не нещо не се получава.С багета имам успехи но основно при намиране на вода.Метода по карта съм го пробвал но като че ли с махалото се самозаблуждавам и за това се отказах.Моля ако има колеги запознати с това търсене да споделят малко опит или подробна информация от напреднали.Всичко от всички е помощ за всеки :)
bagetata
 
Мнения: 85
Регистриран на: 13 Яну 2015, 14:12

Re: Радиестезично търсене върху План

Мнениеот delux » 17 Яну 2015, 17:37

bagetata написа:Колеги от доста време практикувам радиестезия с Г образни багети.Опитвам и с махало не нещо не се получава.С багета имам успехи но основно при намиране на вода.Метода по карта съм го пробвал но като че ли с махалото се самозаблуждавам и за това се отказах.Моля ако има колеги запознати с това търсене да споделят малко опит или подробна информация от напреднали.Всичко от всички е помощ за всеки :)


и аз съм същото ниво с Г багети вода ловя но всичко друго е фалшиви сигнали
delux
 
Мнения: 51
Регистриран на: 11 Яну 2015, 19:36

Re: Радиестезично търсене върху План

Мнениеот ermiar » 19 Яну 2015, 22:14

Колеги за да практикувате търсене по План трябва да имате Свидетел на това което търсите.Трябва да имате Махало на Тюрен със Стрелки.Махалото може и сами да си направите не е сложно.Но Свидетел трябва да си купите от тези на Тюрен.Радият може да се замени на 100% със ориентиране на Картата Север Юг а на западната страна по Средата се поставя или написва 545 . По този начин сваляте трите индукционни Плана върху Картата.Ако търсите Вода се застава със гръб към Изток.Махалото на вертикални Минус и със Свидетеля Вода се обхожда Картата.Там Където Махалото започне да се върти на дясно значи има Вода и тя е под Лявата Ръка във която се държи Свидетелят. За Метали се застава с Лице на Юг и Гръб на Север и със Свидетеля на Метала който се търси и Махало на Вертикални Обратни.Свидетелят във Лявата Ръка и там където Махалото се върти на дясно Метала е под Лявата ви Ръка не под Махалото.Ако има Курсове във Асоциацията тези работи ще ги обясняват. Успех
ermiar
 
Мнения: 64
Регистриран на: 13 Яну 2015, 15:13

Re: Радиестезично търсене върху План

Мнениеот Асоциация Луи Тюрен » 20 Яну 2015, 15:02

ermiar написа:Колеги за да практикувате търсене по План трябва да имате Свидетел на това което търсите.Трябва да имате Махало на Тюрен със Стрелки.Махалото може и сами да си направите не е сложно.Но Свидетел трябва да си купите от тези на Тюрен.Радият може да се замени на 100% със ориентиране на Картата Север Юг а на западната страна по Средата се поставя или написва 545 . По този начин сваляте трите индукционни Плана върху Картата.Ако търсите Вода се застава със гръб към Изток.Махалото на вертикални Минус и със Свидетеля Вода се обхожда Картата.Там Където Махалото започне да се върти на дясно значи има Вода и тя е под Лявата Ръка във която се държи Свидетелят. За Метали се застава с Лице на Юг и Гръб на Север и със Свидетеля на Метала който се търси и Махало на Вертикални Обратни.Свидетелят във Лявата Ръка и там където Махалото се върти на дясно Метала е под Лявата ви Ръка не под Махалото.Ако има Курсове във Асоциацията тези работи ще ги обясняват. Успех


Поздравление за поста колега ! Радваме се, че все още има последователи на метода Тюрен.
До колкото разбирам практикуваш - интензивно надявам се. Радиестезията е позната от хилядолетия на човечеството,но единствено Тюрен и отдава научно значение.
Има различни и близки до метода практики. Естествено е важен крайният резултат. По изложения по горе пост разбирам, че имаш определена техника на търсене - близка до тази на метода Тюрен. Ако имаш и конкретни резултати - супер ! Но Ние практикуваме Тюрен, и за това ще си позволя лека корекция/поправка/ на техниката ти при работа върху план:
- добър измервателен уред - в случая махало Тюрен !
- чист и без паразити свидетел за вода - свидетелите Тюрен/скоро ще ги има на продажба/ !
- план или карта в точен мащаб - при ориентиране спрямо посоките И-З С-Юг и с добавено числото 545 дава определени само резултати - но с Радий нещата стават различни !
- позиционирането на тялото и в двата случая е без значение - от значение е само това което се намира вертикално и единствено над плана/махалото/ - аналогично ако се работи с показалец/палка-показалка/ и махалото е извън периметъра на плана !
- но най важна е детекцията/реакцията на махалото/, там оператора Не трябва да се бърка - всяко позициониране на стрелките, отговаря на строго определени движения на махалото - уточнение:
1) при позиция на махалото В(-) вертикални Юг стрелки на горе - движението е кръжене НА ЛЯВО /а не на дясно/ или по посока на вълната/течението/ !
2) при позиция на махалото В(+) вертикални Север стрелки на горе - движение НА ДЯСНО или люлеене по посока на вълната !
3) при позиция на махалото ВИ-ЗВ вертикални Изток- Запад/обратни/ стрелки - движението е само люлеене в тази посока И-З - махалато НЕ СЕ ВЪРТИ нито на ляво нито на дясно !
Дано съм разбрал погрешно твоя случай. Но ако при теб махалото позиционирано на В(-)В се върти на дясно - ИМАШ ПРОБЛЕМ !!!
Асоциация Луи Тюрен
 
Мнения: 121
Регистриран на: 07 Яну 2015, 16:26

Re: Радиестезично търсене върху План

Мнениеот ermiar » 20 Яну 2015, 18:54

Прав си Колега.Тоно така е както казваш.Явно съм се объркал.Наистина на Вертикални Плюс във Северната Част на Картата се върти на дясно а във Южната на В.Минус се върти на Ляво.Признавам че имаш по голям Опит.Нямам Свидетели на Тюрен или Радий и си работя по мой начин.Успях да си направя само Махалото. Работя със обикновенна дървена Вилка но забелязах че като поставя във Ръка Формулата 1+1+8 написана на малко Листче Багетата реагира на Водни Течения.Тюрен пише че тази Формула излъчва Вълните на Водата а също че поредният Номер на елемента Менделеев написан от дясно на Ляво също може да служи за Свидетел.Какво мислиш по този Въпрос.
ermiar
 
Мнения: 64
Регистриран на: 13 Яну 2015, 15:13

Re: Радиестезично търсене върху План

Мнениеот Асоциация Луи Тюрен » 21 Яну 2015, 13:45

ermiar написа: Работя със обикновенна дървена Вилка но забелязах че като поставя във Ръка Формулата 1+1+8 написана на малко Листче Багетата реагира на Водни Течения.Тюрен пише че тази Формула излъчва Вълните на Водата а също че поредният Номер на елемента Менделеев написан от дясно на Ляво също може да служи за Свидетел.Какво мислиш по този Въпрос.


Така е Но - за тази цел се ползва специална/дезинтегрираща/ хартия а не обикновената целулозна. Ние притежаваме такава но е ползваме за 24 часов заместител на Индивидуален свидетел чрез снемане на капка кръв върху нея. По рентабилно е ползването на свидетели Тюрен. Хартията след обработка има трайност само 24ч.
Асоциация Луи Тюрен
 
Мнения: 121
Регистриран на: 07 Яну 2015, 16:26

Re: Радиестезично търсене върху План

Мнениеот джонката » 23 Яну 2015, 13:26

Радвам се на задълбочените дискусии по темата,тези тънкости не ги знаех и предполагам че на много оператори им липсват
джонката
 
Мнения: 53
Регистриран на: 20 Яну 2015, 12:30

Re: Радиестезично търсене върху План

Мнениеот bagetata » 24 Яну 2015, 11:28

До колкото разбирам търсенето по карта е най-трудната част в радиестезията това е висш пилотаж.Дали някой колега има конкретни резултати в тази област или само ще мечтаем за това писано в дебелите книги?
bagetata
 
Мнения: 85
Регистриран на: 13 Яну 2015, 14:12

Re: Радиестезично търсене върху План

Мнениеот Асоциация Луи Тюрен » 26 Яну 2015, 10:53

bagetata написа:До колкото разбирам търсенето по карта е най-трудната част в радиестезията това е висш пилотаж.Дали някой колега има конкретни резултати в тази област или само ще мечтаем за това писано в дебелите книги?

"Висш пилотаж" - е ниво достигнато с много,много,много...... практика !
Асоциация Луи Тюрен
 
Мнения: 121
Регистриран на: 07 Яну 2015, 16:26

Следваща

Назад към Търсене по План

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron