Къде греша ?

Анализ

Къде греша ?

Мнениеот bagetata » 26 Май 2015, 12:02

Из тези дни на нива на един познат правих замерване за вода.
Нивата е земеделска и човека си отглежда разни продукти.Близкият напоителен канал вече не работи а без вода не става.На около 300м в съседен парцел има бита сонда но при замерване разбрах че дамара е на 9м дълбочина и върви в друга посока
Почнах да меря,хващам един сигнал и тръгвам по него.В право го проследих продължение на 50-55м и спря, в смисъл има начало и край ? което ме озадачи.Меря дълбочина около 1м. Бре ??
Реших че това е река издигаща се вертикално,хоризонтално и после пада на долу,но дълбочината не ми се вързва нещо.В книгите има описани подобни случаи.
Викам на стопанина давай един лост да забием и след малко ще имаш вода на нивата :) Да ама не
На три четири места през метър забихме лоста и опира в камъни.Викам това е чакъл с пясък и отдолу е водата. Да ама пак не :)
Решихме да копаем за бунар.Направихме дупка и на 1м чисти камъни като довар ?След един метър още една дупка и там същото.След три метра по нататък пак същото.Довар ,дълъг довар,широк около 30/40см и толкоз висок. Колеги дайте някакво обяснение.
Къде греша ???
bagetata
 
Мнения: 85
Регистриран на: 13 Яну 2015, 14:12

Re: Къде греша ?

Мнениеот ermiar » 26 Май 2015, 15:00

Ако работиш със Г образни Метални Багети ще има Грешки. Тюрен е описал ясно че на Вилката трябва да има Стрелки ориентирани със Минуса на горе.
Това е защото Водното Течение излъчва Вертиканти Минус. Трябва да имаш и Свидетел Вода без Паразити. Без Свидетел също ще има реакция над Водно течение но ще е по слаба, може преди търсене да се изпие 500 гр вода ако нямаш Свидетел. Ако Багетата е със Стрелки - Вертикални Минус на горе и държиш Свидетел ще реагира само над Водното Течение. При всички останали случаи не си застрахован от Грешки. Тюрен го е описал ясно , без селективен Дедектор грешките са неизбежни. Аз също съм засичал Вода и във момента ме карат да правя замерване но не искам, докато не си купя Свидетел Вода. Може да се използува и Дървена Вилка но по някакъв начин трябва да и се закрепят Стрелки.
ermiar
 
Мнения: 64
Регистриран на: 13 Яну 2015, 15:13

Re: Къде греша ?

Мнениеот джонката » 27 Май 2015, 17:47

bagetata написа:Из тези дни на нива на един познат правих замерване за вода.

Къде греша ???


с какъв свидетел мериш водата
джонката
 
Мнения: 53
Регистриран на: 20 Яну 2015, 12:30

Re: Къде греша ?

Мнениеот bagetata » 27 Май 2015, 19:55

От известно време се упражнявам върху познати водни течения,помпи,сонди,извори и др и да ви кажа все ги хващам. Дълбочината също съм точен. Ползвам Г багети за основни че лесно се центрира. С вилката не съм много сигурен при мерене.За свидетел ползвам пвц шишенце с изворна вода. Нямам оригинален свидетел на Тюрен за вода,че се продават само в комплект с други различни
Ще ми се да съм точен с водата.Често ходя до Гърция а там намиране на вода с багет и сонда е добре заплатено
bagetata
 
Мнения: 85
Регистриран на: 13 Яну 2015, 14:12

Re: Къде греша ?

Мнениеот Vanco9 » 27 Май 2015, 20:04

Щом смяташ да вадиш пари с тази работа, ами инвестирай в добър свидетел. За да получиш, първо трябва да дадеш. ;)
Vanco9
 
Мнения: 127
Регистриран на: 13 Яну 2015, 17:56

Re: Къде греша ?

Мнениеот ermiar » 28 Май 2015, 09:36

Пластмасата спира вълните на Водата. По добре използувай стъклено малко Шише ако нямаш Свидетен на Тюрен. Щом работиш със Г образни метални Багети трябва да знаеш че може да засичаш и Метални окиси подобни на Метала от който са направени Багетите. При Г образните багети важи Правилото на Епископа или на 45 те градуса. Несависимо какво си засякъл Вода или Метални окиси, при първото кръстосване на багетите засичаш Вълната която се излъчва под 45 гр, продължажаш на пред и при второто кръстосване вече засичаш Вертикалната Вълна която е точно над Нещото. Това много Хора не го знаят и почват да копаят за Вода под първото кръстосване и там няма нищо. Дължината между Първото и Второто кръстосване ти дава точната дълбочина на Водата, ако разбира се си засякъл Вода, може и да е Метален Окис. Отначало и аз търсих Вода по този начин и съм абсолютно сигурен във това което казвам, Много багетисти не знаят за това Правило на Епископа и се бъркат. Естезтвено Методът на Тюрен е най добрият защото се избягват Грешките.Като държиш Свидетел Вода и на Вертикални Минус знаеш че засичаш само Водни Течения.
ermiar
 
Мнения: 64
Регистриран на: 13 Яну 2015, 15:13

Re: Къде греша ?

Мнениеот bagetata » 29 Май 2015, 12:01

Сложих на Ге образните багети стрелки от компас Утри ще ги пробвам на терен и върху проклетият зид :)
колега ermiar стъкленото шише с каква тапа да е ?
bagetata
 
Мнения: 85
Регистриран на: 13 Яну 2015, 14:12

Re: Къде греша ?

Мнениеот ermiar » 30 Май 2015, 21:27

Най добре е Корк и Водата да е Дестилирана . Не знам обаче като сложиш Стрелки на Г образни как ще реагиа. Пробвай и пиши. Не си ли пробвал със Лескова Вилка. Ако не си получил Реакция от първият път не се отказвай. Иди на някое Дере със течаща Вода и пробвай над Течението със Вилка . Трябва да се получи. Ако не реагира Вилката над течението я обърни обратно, ако единият край си държал със дясната ръка сега го дръж със лявата и обратно. Чувал съм че единият Клон на Вилката е Минус а другият е Плюс същото е и със Ръцете. Полюсите трябва да съвпаднат. Запомни как ти дава реакция над течаща Вода и си бележи със Резка кой край е за дясната ръка, примерно. Може да пробваш и над Мивката при отворен Кран Същото е. Само Практика и Експерименти, така се постига Успех.
ermiar
 
Мнения: 64
Регистриран на: 13 Яну 2015, 15:13

Re: Къде греша ?

Мнениеот bagetata » 01 Юни 2015, 19:46

Първи симптоми на промяна с багети и стрелки :)
Онзи зид със стрелки север на горе си го дава . Пробвах и с свидетел затворено шише,като за кухина и пак го дава??
Но с стрелки юг на горе сигнала изчезна.В същата позиция мерих и познати течения.Хващам си,но ги дава по тесни от преди.Имам и други проби да правя и ще пиша
bagetata
 
Мнения: 85
Регистриран на: 13 Яну 2015, 14:12


Назад към Търсене на вода

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron