Болестите и човешкото тяло

Обобщение

Болестите и човешкото тяло

Мнениеот Асоциация Луи Тюрен » 11 Яну 2015, 19:08

Благодарение на своята нервна система, човешкото тяло регистрира дразненията, които му идват от външния свят и им отговаря по съответен начин чрез органите и мускулите си. Той се бори за съществуването си еднакво със съзнанието и тялото си. В тази непрестанна борба - сърцето му, белия дроб, черния дроб, ендокринните му жлези, са еднакво необходими, както мускулите му, неговите ръце, крака и най-важното - неговите две нервни системи:
- централна/гръбначно-мозъчна/ система - съзнателна, волева и командва мускулите
- симпатична нервна система - автономна, несъзнателна и командва органите
Здравото/балансирано/ тяло живее мълчаливо, не го усещаме, не го чувстваме да функционира. Хармонията на органните функции дават чувството за покой.
Болката е сигнал за тревога.
Много хора, без да са болни, все пак не са в добро здраве. Секрециите на една или друга жлеза са изобилни или недостатъчни. Възбудимостта на нервната им система е превишена. В следствие на тези или друг вид сходни обстоятелства се създават болести.
Болестите представляват - функционално или структурно разстройство в организма. Болното тяло запазва същото единство както здравото тяло. Боледува цялото тяло. Никоя болест не се ограничава само в един единствен орган. Инфекциозните и микробни болести се дължат на проникване на "външни фактори"/вируси и бактерии/ в тялото. Мозъкът не съставлява сам орган на съзнанието. Той е потопен в клетки и се регулира от състава на кръвния серум. А кръвния серум зависи от секрециите на жлезите, разпространени в цялото тяло. Всички органи, следователно присъствуват в мозъчната кора посредством кръвта и лимфата.
Емоциите, удоволствието, гневът,страхът и т.н., увеличават или намаляват локалната циркулация на кръвта, действат върху всички жлези, като усилват или спират секрецията им. Те определят разширението или свиването на вени и артерии, с помощта на вазо-моторните нерви. Сърцето по чуден начин поддържа кръвното налягане в кръвоносните съдове, чийто капацитет и проводимост се менят непрестанно. Кръвта следователно не понася големи изменения на налягане и обем, въпреки, че поема много вода. Съставът на кръвта е много стабилен. Тъканите съдържат резерв от - вода, соли, мазнини, протеини, от захар, недопускащи да се изменя съставът и до опасни граници. Единствено кислородът на се складира никъде. Исканото количество кислород е определено и пренесено от хемоглобина на червените кръвни телца.
Естественият имунитет предпазва някои от почти всички болести. Ние не знаем нищо за неговото естество. Изглежда, че той зависи едновременно от свойства на старинен наследствен характер и на такива, придобити от дългото човешко развитие.Той зависи също и от начина на живеене, хранене и др.
Трактатите по медицина са писани, като са се задоволявали само да натрупват голям брой индивидуални наблюдения. Трябваше да се класифицират случаите и да се опростят чрез съкращения. Така се роди - болестта.
Асоциация Луи Тюрен
 
Мнения: 121
Регистриран на: 07 Яну 2015, 16:26

Re: Болестите и човешкото тяло

Мнениеот джонката » 20 Яну 2015, 18:03

Обяснено възможно най-лесно разбираемо но ние хората сме си малко немарливи.Чакаме да се случи (нещото) и тогава хукваме по доктори
джонката
 
Мнения: 53
Регистриран на: 20 Яну 2015, 12:30

Re: Болестите и човешкото тяло

Мнениеот sezam » 20 Яну 2015, 18:52

Общо взето ,здраво защитно поле ,здрав човек и обратно.
sezam
 
Мнения: 125
Регистриран на: 12 Яну 2015, 20:25

Re: Болестите и човешкото тяло

Мнениеот Vanco9 » 20 Яну 2015, 22:16

Как да възстановим биополето с помощта на радиестезията?
Имате ли знания за това?
Питам, защото мой познат минал е през ада на магиите и полето му е много разрушено. Всяка идея е добре дошла.
Vanco9
 
Мнения: 127
Регистриран на: 13 Яну 2015, 17:56

Re: Болестите и човешкото тяло

Мнениеот sezam » 20 Яну 2015, 22:49

Докато не се изчистят напълно негативните влияния, няма смисъл да се мъчим да възстановяваме защитното поле,защото пак ще го пробият.За да се вземат мерки за възстановяването му ,трябва да сме сигурни че няма негативи способни да го разрушат.
sezam
 
Мнения: 125
Регистриран на: 12 Яну 2015, 20:25

Re: Болестите и човешкото тяло

Мнениеот delux » 21 Яну 2015, 10:19

Vanco9 написа:Как да възстановим биополето с помощта на радиестезията?
Имате ли знания за това?
Питам, защото мой познат минал е през ада на магиите и полето му е много разрушено. Всяка идея е добре дошла.

какво са магиите?
не са ли вълни с название магии за повече мистика и манипулации
delux
 
Мнения: 51
Регистриран на: 11 Яну 2015, 19:36

Re: Болестите и човешкото тяло

Мнениеот Vanco9 » 21 Яну 2015, 17:04

Разбира се, че магията е чиста физика, но квантова физика и само изчистването на полето се оказва недостатъчно, за неговото възстановяване. Аурата е слаба и с пробойни, през които енергията постоянно изтича и човек е като ходещ мъртвец. Въпросния приятел е ходил до няколко радиестезиста, но с временен резултат. Чувствал се е добре, само за ден до три дни. Засилването на аурата е това, което е нужно.
Vanco9
 
Мнения: 127
Регистриран на: 13 Яну 2015, 17:56

Re: Болестите и човешкото тяло

Мнениеот bagetata » 21 Яну 2015, 18:46

Vanco9 написа:Разбира се, че магията е чиста физика, но квантова физика и само изчистването на полето се оказва недостатъчно, за неговото възстановяване. Аурата е слаба и с пробойни, през които енергията постоянно изтича и човек е като ходещ мъртвец. Въпросния приятел е ходил до няколко радиестезиста, но с временен резултат. Чувствал се е добре, само за ден до три дни. Засилването на аурата е това, което е нужно.


Колега да не би проблема на твоя човек да е далеч от обхвата на радиестезията.Да търси начин да не спира явно има някакво влияние върху него
bagetata
 
Мнения: 85
Регистриран на: 13 Яну 2015, 14:12

Re: Болестите и човешкото тяло

Мнениеот sezam » 21 Яну 2015, 22:34

Магията е енергия която се настанява вътре , зад защитното поле на човека и контактува директно с подсъзнанието.Въздейства му според ритуала на магъосника.Съмнява ме ,щом след няколко дни този човек пак не се чувства добре ,че това не е от магии,а по скоро от проклятия ,които много лесно се чистят но и много лесно се пращат.Разликата между магията и проклятието е че енергията на проклятието е извън защитното поле и само го е пробила и с една тънка нишка е закачена за душата и я кара да изпълнява желанията на този дето го е пратил.
sezam
 
Мнения: 125
Регистриран на: 12 Яну 2015, 20:25

Re: Болестите и човешкото тяло

Мнениеот bagetata » 22 Яну 2015, 20:11

sezam написа:Магията е енергия която се настанява вътре , зад защитното поле на човека и контактува директно с подсъзнанието.Въздейства му според ритуала на магъосника.Съмнява ме ,щом след няколко дни този човек пак не се чувства добре ,че това не е от магии,а по скоро от проклятия ,които много лесно се чистят но и много лесно се пращат.Разликата между магията и проклятието е че енергията на проклятието е извън защитното поле и само го е пробила и с една тънка нишка е закачена за душата и я кара да изпълнява желанията на този дето го е пратил.

Ти си запознат с тези състояния не можеж ли му помогнеш.Преди години четох книга (отровни магии) не съм сигурен за името и но помня че автора е колега и разбираше от магии и кармични зависимости.Потърсете информация в интернет
bagetata
 
Мнения: 85
Регистриран на: 13 Яну 2015, 14:12

Следваща

Назад към Болести

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron