Мнения и препоръки

Система на хранене

Re: Мнения и препоръки

Мнениеот ermiar » 09 Ное 2015, 10:34

Да но Лимецът е доста скъп и не всеки може да си го позволи. Хлябът може да се замени със Ориз, Овесени Ядки , Ръж , Картофи които мисля че все още не са ГМО. Даже и Хлябът да е Пълнозърнест ако е правен от ГМО пшеница значи е вреден.
ermiar
 
Мнения: 64
Регистриран на: 13 Яну 2015, 15:13

Re: Мнения и препоръки

Мнениеот Асоциация Луи Тюрен » 10 Ное 2015, 14:04

Придържайте се към хранителната програма посочена в сайта на Асоциацията. Променете хранителните си навици.
Това е най-значимата инвестиция която правите
:!:
Относно РАКЪТ !
1). ПАРАЗИТИТЕ - са фактор за развитие на рак. Доставят се в организма, основно чрез храна. Знаете в кои храни се съдържат...
2). ЕЛЕКТРИЧЕСТВОТО - може би ОСНОВЕН фактор за развитие на рак. От около 20-30 год. ракът изживява своят ПИК - точно благодарение на така "полезното" ни електричество. Ние ПЛУВАМЕ в електричество.
3). ГЕОПАТОГЕННИ ЗОНИ - продължителен престой върху тях е също фактор за развитие на рак.
Асоциация Луи Тюрен
 
Мнения: 121
Регистриран на: 07 Яну 2015, 16:26

Re: Мнения и препоръки

Мнениеот Асоциация Луи Тюрен » 11 Мар 2016, 14:19

ОТРОВАТА, която агресивно ни пробутват всеки ден! НЕ ЯЖТЕ тези храни!

Предлагаме ви класация за вредни храни, които най-често се консумират в България.Изключете ги от менюто си !!

1. Кренвирши – ужасно вредни. Няма кренвирши от месо. Това е комбинация от най-гнусните животински остатъци (МОМ – млени органи и мазнина), соя, сланина и вода, като месото много често е под 20%. Често в тях се откриват остатъци от кости. Тук спадат и всички малотрайни колбаси с цена за килограм под 10 лева. Колбасите от този род съдържат и много вредни за организма добавки – консерванти, оцветители, овкусители, сгъстители и др. Бавна отрова за организма.
2. Майонеза – френският специалитет е хубав, когато е домашно приготвен. И понеже у нас няма такъв по-добре не я яжтe. По същия начин по който мазно се маже отгоре на филията ви, се намазва и от вътрешната страна на тялото ви. Ако сте се зачитали някога в етикет на майонеза – единствената естествена съставка – слънчогледово олио/рафинирано/. Високо съдържание на консерванти, нишестета и др.
3. Безалкохолни напитки – особено вредни са всички газирани безалкохолни напитки. Най-много излишни килограми и различни гастрити, колити се причиняват от тяхната употреба. Ако трябва да избирате – ползвайте тези със съдържание на захар или царевично-гликозен сироп, но не и с изкуствени подстадители. Изхвърлете ги от менюто си.
4. Бяла захар/изкуствени подсладители – бялата захар е най-краткия път за качване на килограми. Най-дълголетния народ на света – японците почти не използват бяла захар. Използвайте заместители, но задължително от природен произход – стевия, фруктоза, пчелен мед, инулин. Доказано е, е че голяма част от изкуствените подсладители имат канцерогенен ефект. Не ги използвайте!
5. Чипс/пържени картофи – чипсът е калорийна бомба, която не носи на организма нищо друго освен вредности. Затлъстяването е неговото отроче. Нищо полезно за организма не ви дават тези храни, а поемат изключително много мазнина, която повишава калоричността им до 10-12 пъти. Ако ви се похапват картофи, задушете си или си изпечете. 100 гр. сварени или задушени картофи имат средно 50-90 калории/ 100гр. чипс. – 550 кал. Изборът е ваш!
6. Сланина/свинска мас – знаете с какво се храни свинята. Организмът на един млад човек, до 20 години може да се бори със тлъстините, но след тази възраст това са тонове холестерол, запушени артерии и затлъстяване. Пазете се най-вече от продуктите съдържащи скрита свинска мас и сланина – луканки, салами, кренвирши, пастет и др. Свинската мас се препоръчва единствено за топлинна обработка при високи температури. Тогава тя остава стабилна и не се разгражда до канцерогени. Внимание – така полезният ни зехтин, при висока температура отделя силни канцерогени и може да предизвика ракови образования. Използвайте го само на стайна температура напр. за салати.
7. Маргарин. Така, да видим какво съдържа един маргарин – хидрогенирано растително масло, оцветители и аромати. Да дефинираме какво е хидрогенираното растително масло - растително масло с добавени хидроксилни молекули, което да стане от течно твърдо при температури до 42 градуса. Какво става тогава – маслото полепва по вътрешността на стомаха и червата и там тези водородни молекули се отделят (а те самите са силен канцероген).
Друго – изпивате гореща напитка и мазнините в стомаха започват да се втечняват, преминават в кръвта и? Ами след като горещата напитка си е свършила работата, и мазнините са преминали в кръвотока те отново се втвърдяват. Да не забравяме температурата на тялото е 37 градуса, а те се разтопяват при 40-42 градуса. Какво става след това – вече втвърдените плаки започват да се движат в кръвотока и полепват по вътрешността на кръвоносните съдове. Тогава може би се досещате, в един хубав и слънчев ден някой от съдовете се запушва и човек получава инфаркт или инсулт. Нищо изкуствено не е добро.
8. Сладкиши тип вафли/пасти/кроасани и други подобни: Без да изпадаме в подробности: Съдържание: захар, хидрогенирано растително масло и естествено още няколко „полезни“ вещества с наименования Е468; Е652 и т.н. Внимавайте дори с шоколада! Ако на опаковката пише: съдържа растителни мазнини в добавка на какаовото масло, спомнете си веднага – това са същите тези хидрогенирани растителни масла.
9. Пастет – смлени остатъци от кланицата, сланини, кожи, кости и т.н. Всичко това подобаващо оцветено и ароматизирано, така че да бъде вкусно и примамливо. Обърнете внимание: съдържание на мазнини: 50-70%. Сами се досещате какво означава това. В момента в който влезе в организма започва да вреди.
10. Кетчуп – съдържание: захар, вода, нишесте, лимонена или винена киселина и доматено пюре. Та в този случай доматеното пюре има защо да е на последно място – просто, защото е в най-минимално количество от изброените- 5-10% /максимум 17%. А ако пък са забравили да сложат и доматено пюре сюрприза е пълен – оцвитител Кармин (червен) класифициран като опасен за здравето. Сто пъти по-добре си намажете филията с доматена салца от градината на баба ви. Останалото е химия.
11. Солетки, соленки, пръчици и тем подобни – Като цяло съдържанието на вредни вещества в тях не е толкова голямо, с изключение на едно – готварса сол. Изключително високо съдържание на сол. А тя води до високо кръвно и т.н. и т.н. Хранейки се с такива продукти вие може да приемете над 10 пъти повече сол от нормалното.
12. Бързи закуски – тук няма какво толкова да се коментира. Бяло брашно, захар, колбаси, кебапчета без месо или просто MC’Donalds – една огрома калорийна бомба, даваща на организма ви: токсини, холестерол, лоши въглехидрати и т.н. и т.н.
13. Разтворими напитки: - на първо място - степчета. На второ – всички бульони. На трето – разтворими чайове, пудинги, кремчета и напитки. Съдържание: 100% изкуствени съставки.
14. Пушени меса/риба/колбаси – изключително канцерогенни. Според учените причината са съдържащите се в пушените меса нитрити, които в средата на стомашното съдържимо се превръщат в нитрозамини – същинските пакостници. Избягвайте ги. Когато зеленчуците са торени в повече от нормалното съдържат нитрати, които под действието на кислорода се превръщат в нитрити, а в организма в нитрозамини. За щастие тук количеството е много по-малко, а накисвайки ги във вода за половин час ще ви отърве от тях!
15. Храни съдържащи съставката МОНОНАТРИЕВ ГУЛТАМАТ: Изключително много подобрява вкуса на всяка храна. В много фабрикати и полуфабрикати присъства, за да може значително да подобри вкусовите им качества (бульони, вегета, колбаси и др.) Мононатриевият гултамат е силна невро-отрова – блокира предаването на нервния импулс. Честото консумиране на такива храни води до високи натрупвания на веществото в организма и до сериозни последствия.
Асоциация Луи Тюрен
 
Мнения: 121
Регистриран на: 07 Яну 2015, 16:26

Re: Мнения и препоръки

Мнениеот delux » 26 Май 2016, 13:34

Хунза – как живеят и как се хранят хората, които не знаят какво е болест?
Красивата долина на река Хунза (границата между Индия и Пакистан) е наричана „оазис на младостта“

Обитателите и живеят средно 90 – 120 години. Те почти никога не боледуват и изглеждат много по-млади от възрастта си. Любопитното е, че външно те много приличат на европейци.
Според легендата разположената тук държава-джудже е основана от група воини от армията на Александър Македонски по време на похода му към Индия. Те установяват там строга бойна дисциплина — такава, че се налага и да спят, и да се хранят, и дори да танцуват с мечове и щитове.
Хунзите се къпят в студената вода на река Хунза дори при 15-градусов студ, до стогодишни се движат активно, 40-годишните им жени изглеждат като девойки. На 60 изглеждат така, все едно са на 25 години, а жените дори и на 65 години продължават да раждат деца. През лятото се хранят със сурови плодове и зеленчуци, през зимата — с изсушени на слънцето кайсии и покълнали семена, както и с овче сирене.
Интересно е, че има период, когато плодовете, с които се хранят, не са узрели. Този период се нарича „гладна пролет“, който продължава от два до четири месеца. През това време те почти нищо не хапват и само веднъж на ден пият нещо като чай от сушени кайсии. Този пост е издигнат в култ и строго се спазва.
Шотландският лекар Мак Карисън, който пръв описва Щастливата долина, подчертава, че употребата на белтъчини там се намира на най-ниското ниво на нормата, ако въобще може да се нарече норма. Денонощната калорийност на хунза средно е 1933 ккал и включва 50 г белтъчини, 36 г мазнини и 365 г въглехидрати.
Шотландецът живее в продължение на 14 години в непосредствена близост от долината Хунза. Той стига до извода, че именно диетата е основният фактор за дълголетието на този народ Ако човек се храни неправилно, той няма да оцелее в планинския климат и ще страда от различни заболявания.
Мак Карисън се завръща в Англия и прави интересни експерименти с различни животни. На едни от тях дава обичайната храна на лондонско работническо семейство (бял хляб, херинга, рафинирана захар, консервирани и варени зеленчуци).
В резултат в тази група започват да се появяват най-различни „човешки болести“.
Другите животни спазват .диетата“ на хунза и през целия опит остават напълно здрави.
В книгата „Хунза — народът, който не познава болестите“ Р. Бирхер подчертава следните съществени предимства на модела на хранене в тази страна:
—преди всичко той е вегетариански;
– голямо количество сурови продукти;
— във всекидневното меню преобладават зеленчуците и плодовете;
– продуктите са естествени, без всякаква химизация и приготвени със запазването на всички биологично ценни вещества;
— алкохол и лакомства се употребяват изключително рядко;
– умерена употреба на сол; продуктите са отгледани единствено на родна почва;
— редовни периоди на гладуване.
Към това трябва да се добавят и други фактори, благоприятстващи здравословното дълголетие. Но начинът на хранене несъмнено има съществено, решаващо значение.
delux
 
Мнения: 51
Регистриран на: 11 Яну 2015, 19:36

Re: Мнения и препоръки

Мнениеот Vanco9 » 26 Май 2016, 20:27

Факторът на факторите, се нарича СТРЕС ! Всички други фактори, бледнеят пред него.
Vanco9
 
Мнения: 127
Регистриран на: 13 Яну 2015, 17:56

Re: Мнения и препоръки

Мнениеот джонката » 11 Юни 2016, 07:26

Стресът е запазена марка за хората -trademark.Ние сами си го произвеждаме :)
джонката
 
Мнения: 53
Регистриран на: 20 Яну 2015, 12:30

Re: Мнения и препоръки

Мнениеот yamaha » 09 Дек 2016, 15:10

НЕПРИЯТНИЯТ МИРИС ОТ УСТАТА НЕ Е ОТ УСТНАТА КУХИНА
Доцент, к.м.н.Леонид Михайлович Рошаль - ръководител на Научно-изследователски институт за медицинска паразитология и тропическа медицина на България. Повече от 60 научни творби по молекулярна паразитология.
Стаж на работата – 21 година.

В института за медицинска паразитология и тропична медицина са открили нова причина за поява на неприятния мирис от устата: заразяване с паразити. Неотдавно завършеното изследване съобщава, че продуктите на жизнената дейност на паразитите са токсични и формират в стомаха благоприятна среда за развитие на гнилостни бактерии. Именно по тази причина при хора, заразени с паразити, може да се наблюдава неприятният мирис от устата.
Днес ние ще говорим за това с ръководителя на Института по паразитология.
— Леонид Михайлович, добър ден! Ще започна с главния въпрос, вярно ли е, че България е лидер по заразяване на населението с паразити?
— Да. България заема лидиращи позиции в рейтинга на заразяване с паразити. Вина за това е изключително лошата екологична обстановка, бездействието на властите и пренебрежителното отношение към хората.
— Леонид Михайлович, доколко са верни данните на изследването за връзката от заразяване с паразити и неприятният мирис от устата?
— Още преди две години медицинското съдружие е смятало, че неприятният мирис от устата се формира точно в устната кухина. Обаче, последните изследвания са доказали, че друга важна причина са проблемите със стомаха и черния дроб (които има винаги при заразяване с паразити). Учените също така са съобщили, че да се игнорира такъв като че ли «обикновен симптом» никак не може. Заразяването с паразити води до възникване на практически всички тежки болести у човека.
Аз лично доверявам на изследването на нашия институт. Баналната «неприятна миризма» от устата прераства в сериозна болест. Около 92% от човешките смъртни случаи са предизвикани от инфекция с паразити. И това не са само смъртни случаи от болести. Преобладаващото мнозинство от тъй наречени «естествени смъртни случаи» са последици на жизнената дейност на паразитите вътре в нашия организъм и органи.
— Обикновено под паразити разбират банални глисти, как те могат да докарат към поява на мирис от устата и дори смърт на човека?
— Наистина, това е голяма заблуда да се смята, че паразитите на човека са изключително глисти. Съществуват огромно количество разнообразни паразити, живущи в различни органи. И водещи към най-различни последици. Пък и глистите, а ако трябва да сме точни - хелминтите са много опасни. Те в буквалния смисъл разрушават стомаха, водейки го към гниене и в крайна сметка – към смъртен резултат. И словом, дори хелминтите е достатъчно сложно да се открият и унищожат.
Наред с тях съществуват хиляди паразити, които могат да живеят във вашия черен дроб, мозъка, белия дроб, стомаха. И практически всички те са смъртоносни. Част от тях веднага започват да действуват агресивно и разрушават организма. Част – до някое време действуват незабелязано докато тяхното количество не стане такова, че организмът-носач вече няма да може да издържа и човекът умира.
При което аз със сигурност мога да кажа, че с паразити са заразени практически всички. Просто мнозинството от тях е трудно да се открият. А когато се появяват последиците от заразяване с паразити, тогава лекарите се опитват да лекуват точно тях. Дори при аутопсиране на телата, за откриване на паразити са нужни специални анализи. Поне за мнозинството от тях.
Съществуват хиляди паразити, които могат да живеят във вашия черен дроб, мозъка, белия дроб, кръвта, стомаха. И практически всички те са смъртоносни. А всичко обикновено започва от простия неприятен мирис от устата.
— Вие можете ли да дадете някакви конкретни примери за заразяване с паразити?
— Аз мога да разкажа за стотина случая. Но, изглежда, ще се спра върху тези, които най-разбрано ще демонстрират цялата опасност на паразитите.
Като първо, като се изясни, че някои тении са способни да предизвикат рак. При това формално се заразява не самият човек, а именно червеите. Но техните злокачествени клетки се разпространяват по целия организъм, заразявайки човека. Това става, когато личинките на червея попадат от червото в лимфатичните възли на човека. Смъртта настъпва буквално за броени месеци. Буквално през онази седмица е бил фиксиран поредният случай на смърт на човек от подобни тумори.
Още един разпространен случай – заразяване с паразити на мозъка на човека. Това води до неврози, бърза умора, прекалена възбудимост и резки смени на настроението. А през по-късния стадий, според запълването на мозъка с паразити, се развиват по-сериозни заболявания, които като резултат, водят към смърт.
Ние водим фотоархива от аутопсиите, където са открити паразити в органите. Ето няколко фотоснимки, но предупреждавам, те са ужасни.
1.jpg
Червей в отдалечена жлъчка на човек:
1.jpg (40.64 KiB) Прегледано 13717 пъти

2.jpg
Паразитите в главния мозък на човека, предизвикали раков тумор:
2.jpg (44.54 KiB) Прегледано 13717 пъти

3.jpg
Сърдечни червеи, предизвикали спиране на сърцето:
3.jpg (12.55 KiB) Прегледано 13717 пъти

Трети пример – заразяване с паразити на човешкото сърце. Смята се, че това е доста слабо разпространена болест. Но в действителност, в някакво количество сърдечните червеи присъстват приблизително при 23% от хората. Тоест, фактически у всеки четвърти. На ранния стадий те абсолютно са незабележими, тяхното влияние върху организма е сведено до нула. Но колкото повече време минава, толкова по-силно се забелязва дейността на червеите в сърцето на човека. Именно те стават първопричина на множеството сърдечни заболявания, а ако се говори за внезапна смърт поради спиране на сърцето, то дялът на тези паразити е почти 100% от случаите.
— С какво още е опасно зарязяването с паразити?
При мъжете паразитите предизвикват: простатит, импотенция, аденома, цистит, пясък, камъни в бъбриците и пикочния мехур.
При жените: болки и възпаление на яйчниците. Развиват се фиброма, миома, фиброзно-кистозна мастопатия, възпаление на надбъбречните жлези, пикучния мехур и бъбриците. Е, и разбира се, става предивременно остаряване на кожата, появяват се бръчки, торбички под очите, брадавици и папиломи на лицето и по тялото.
— Как да защитим себе си от паразити? Съществуват ли някакви анализи, лекарства?
— За съжаление, може да се констатира, че към днешен ден не съществуват някакви действително точни инструменти за диагностиране на паразити вътре в човека. Донякъде това е свързано с наличието на огромно количество видове паразити (повече от 2000 вида, за които ни е известно), а донякъде, от крайно високо ниво на сложност за тяхното откриване. Процедурата за пълен анализ на паразитите в България е достъпна буквално в няколко места и струва огромни пари.
Първите симптоми, според които може да се каже, че при вас в организма живеят паразити, са:
Неприятен мирис от устата;
Алергия (изригвания, сълзящи се очи, хрема);
Изригвания и зачервяване върху кожата;
Чести настинки, ангина, запушване на носа;
Хроническа умора (Вие бързо се уморявате, с каквото и да се занимавате);
Чести главоболия;
Запек или диария;
Болки в ставите и мускулите;
Нервозност, нарушаване на съня и апетита;
Тъмни кръгове, торбички под очите.
При наличието на макар и един от симптомите – с вероятност до 99% може да се каже, че у вас в организма присъстват паразити. И с тях е необходимо срочно да се бори!
yamaha
 
Мнения: 63
Регистриран на: 12 Яну 2015, 18:46

Re: Мнения и препоръки

Мнениеот Vanco9 » 13 Дек 2016, 09:04

Статията е тенденциозна и комерсиална. Всичко е преекспонирано и подвеждащо, да не казвам по-тежка дума.
Vanco9
 
Мнения: 127
Регистриран на: 13 Яну 2015, 17:56

Re: Мнения и препоръки

Мнениеот ermiar » 16 Дек 2016, 13:15

https://www.youtube.com/watch?v=F1U0MGYAmKc Тайны Чапман. "Все мы - грибы"
ermiar
 
Мнения: 64
Регистриран на: 13 Яну 2015, 15:13

Предишна

Назад към Хранене

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron